Centrum im. Adama SmithaPierwszy Niezależny Instytut w Polsce od 16 września 1989 roku

INFORMACJA PRASOWA Centrum im. Adama Smitha WARSZAWA, 27 PAŹDZIERNIKA 2015

Informacja prasowa

Centrum im. Adama Smitha

WARSZAWA, 27 PAŹDZIERNIKA 2015

tel.: 22-8284707 mail: 1989@smith.pl www.smith.pl facebook/centrumadamasmitha

Prezentacja wyników badań w pdf pod linkiem

Konferencję prasową Centrum im. Adama Smitha i ISBNews otworzył Olaf Wojak ekspert ds. przedsiębiorczości Centrum im. Adama Smitha.

Przypomniał, że raport  prezentuje  wyniki  badania przygotowanego przez Centrum im. Adama Smitha oraz Dom Badawczy Maison zrealizowanego przez Panel Badawczy Ariadna.

Badanie zostało zrealizowane metodą CAWI w dniach 30 września – 2 października 2015 roku na ogólnopolskiej próbie liczącej N=1097 osób dobranej z Panelu Badawczego Ariadna.

Reddit icon
Technorati icon
Yahoo! icon
e-mail icon
Twitter icon
Facebook icon
StumbleUpon icon
Del.icio.us icon
Digg icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Newsvine icon
Pinterest icon

Konferencja "Czy UE może być Stanami Zjednoczonymi Europy?"

W piątek 12 maja w jednej z sal Senatu RP miała miejsce konferencja zatytułowana: "Czy Unia Europejska może być Stanami Zjednoczonymi Europy?".

Głównym gościem spotkania był nieoficjalny kandydat na ambasadora Stanów Zjednoczonych przy Unii Europejskiej Ted Malloch. W konferencji uczestniczył również Prezydent Centrum im. Adama Smitha Andrzej Sadowski.

wtorek, 2017-04-25

Prezentacja raportu "Kompetencje przyszłości w polskich firmach rodzinnych 2017"

Najbardziej pożądaną kompetencją przyszłości, którą zamierza rozwijać ok 67 % firm rodzinnych jest inteligencja społeczna, wynika z badania "Kompetencje przyszłości w firmach rodzinnych" przeprowadzonego przez Fundację Firm Rodzinnych (FFR) we współpracy z firmą doradczą EY i Bankiem Pekao.

Prezentacja raportu odbyła się w poniedziałek, 24 kwietnia w Warszawie....

czwartek, 2017-04-20

Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu na rzecz Wspierania Przedsiębiorczości i Patriotyzmu Ekonomicznego

W środę 19 kwietnia 2017r. w sejmowej Sali Kolumnowej odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu na rzecz Wspierania Przedsiębiorczości i Patriotyzmu Ekonomicznego. W jego trakcie koalicja "Polacy na rzecz sprawiedliwych podatków" składająca się z Centrum im. Adama Smitha, Związku Przedsiębiorców i Pracodawców, Instytutu Jagiellońskiego, Forum dla Rozwoju oraz Izby Przedsiębiorców...